keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Muuttuva maailma.

Kuvassa Arduino UNO,
langaton lähetin- vastaanotin
sekä ultraäänianturi.
Ympäröivä todellisuus, missä Suomessa ja Euroopassa nykyisin elämme, muuttuu valtavalla nopeudella. Digitalisaation myötä tekniikka edistyy niin nopeasti, että tuskin kukaan voi pysyä mukana sen kehityksessä. Luovuttaminen ei kuitenkaan ole paras ratkaisu. Onneksi monetkin yhteisöt tarjoavat tukea korvauksetta tai halvalla. Tämä mahdollistaa pysymisen mukana kehityksessä. Arduino mikrokontrolleriympäristö on tästä mainio esimerkki.

Näiden sivujen tarkoitus ei ole antaa muille täydellisiä
valmiuksia ohjelmointiin. Sellaiseen en kykene. Mutta jos
esille tuomistani ideoista ja ratkaisuista on apua lukijoille ja kokeilijoille, niin sivut ovat täyttäneet tavoitteensa.

En kuitenkaan taluta kädestä alkuun. Edellytän, että työkaluoh-
jelma on ladattu ja otettu käyttöön onnistuneesti 
(sivu: https://www.arduino.cc). Kätevin tapa aloittaa tutustuminen tähän maailmaan, on hankkia starttikitti. Se sisältää UNO mikro-kontrollerin, kytkentäalustan kokeiluun sekä muutamia elektroniikan komponentteja. Myös USB-kaapli sisältyy sarjaan. Alkuun pääsee kätevästi näillä. Myöhemmin, kun haluaa tehdä mutkikkaampia ohjauksia, on jokin (halpa) digitaalinen yleismittari hyväksi avuksi.


Kuvan testialustassa on muutama komponentti. Varsinkin aivan uuteen alustaan voi olla hankala saada työnnettyä komponentin johtoa. Auttaa, jos vaikkapa nuppineulalla ensin avaa kolossa olevaa liitintä.


Lajitelma elektroniikan komponentteja millaisia tarvitaan kytkettäessä Arduino ulkoiseen maailmaan. Transistoreita, LEDejä, vastuksia, painikkeita, moottoreita, releitä jne…


2 kommenttia:

  1. saatavallahan on myös alustoja, joissa liitinrimaa ei ole, vaan voi itse kolvata tarvittavan i/o:n. Lähinnä kiinteisiin projekteihin tarkoitettu "tosi rakentajille"
    ja kiitos selkeästä ja opettavaisesta blogista
    nimim. TL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Tännepäin tuli, mutta liekö toiseen suuntaan? Tämä on yritys no. 2.

      Poista