maanantai 23. tammikuuta 2017

KEHITYSTÄ III

Tämä jakso ei toteutunut aivan suunnitellusti. KEHITYS III piti olla huomattavasti laajempi, mutta se siirtyy KEHITYS IV:een. Eli jatkoa seuraa. Miksi tästä sitten tuli tällainen pieni ”välipala”. Syy on seuraava: Kun mukana on LCD-näyttö ja inputtien sarjaliikennettä (ja jos vielä lähdönkin sarjaliikennettä), niin digitaliset I/O:t käyvät huolestuttavan vähiin.

Tähän on olemassa helpotus. Myös analogiapuolta voi käyttää binääri-tuloina ja -lähtöinä. Paitsi Arduino MICRO:ssa, minkä alun perin valitsin tämän jakson mikrokontrolliseksi. Syy siihen oli, että sellainen lojui tarpeettomana. Siis se ensi kerralla jaksossa KEHITYS IV.

Pinnin määrittely tapahtuu normaaliin tapaan (pinMode(pin, INPUT / OUTPUT). Tässä tosin se suoritataan I/O-aliohjelmassa. Digitalikäytössä analogiatulon A0 digitaliosoite on 14 ja viimeisen tulon A5 osoite on 19. Koska tässä ei näy aliohjelmaa (pitää kopioda), niin ohjelma typistyy kahteen riviin. Ohjelma toimii siten, että painettaessa vasenta painiketta, palaa LEDi punaisena ja painettaessa oikeaa painiketta, palaa LEDi vihreänä.
Tässä oikeanpuoleinen painike on ohitettu.
OHJELMA 36
/***************************************
* Ohjelma 36
* 23.01.2017
* Analogiapuolen käyttö digitaalisessti
**************************************/

// ALIOHJELMAT
IO_AliOhjelma_v1 IO_Ali_v1.No2Tam17
/*************************************/
boolean Fun_IO(int mode, int pinni, boolean tila){

// ASETUKSET:
void setup(){
Serial.begin(9600);
}// Asetuksen loppu

// PÄÄLOOPPI
void loop(){
Fun_IO(2, 18, Fun_IO(1,16,0));
Fun_IO(2, 19, Fun_IO(1,17,0));

delay(1);
} // Pääohjelma LOPPU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti